Nieuwe verslagen op HOME2
 
 
 
 17.06.2016
1/8  L’eau D’heure
Om 9u30 mochten we het koude meer in (13.5gr).  Brrrr!! Leg me op de eerste rij en vertrek vol bij het startschot. Zwemmen gaat goed vandaag. Ik zwem achteraan een groepje maar moet de laatste 100m lossen. No panic!!
Uit het water, snel wisselen en eindelijk de fiets op. Vertrek volle gas op het mooie parcour. Na de eerste ronde zie ik dat ik derde ben maar achter mij rijden 4 atleten die denken dat het een stayerwedstrijd is! 😡 Na twee ronden kom ik als 7de T2 binnen. Begin met zware benen op het heuvelige loopparcour.  Gelukkig kom ik snel in mijn ritme. Ik voel dat ik een superdag heb en diep kan gaan. Zo steek ik nog twee atleten voorbij en wordt 5de van de 207 en 1st M40
Super content een ideale voorbereiding voor Gullegem.
1/8  BK Gullegem
Met veel goesting/vertrouwen zakte ik af en hoopte stiekem op een top5 M40 en kwalificatie WK 2017.
Van bij de start gaat het goed! Uitstrekken uitduwen Dimi hoor ik Ludo zeggen. 😊 Ik probeer zeker niet te forceren. Dan snel wisselen en de fiets op. Zit in een groepje van vijf waar we met twee het meeste kopwerk doen. Maakt niet uit alles geven en we zien wel. Dan als laatste nog 5.4km lopen. Heb even nodig om in mijn ritme te komen maar kan daarna toch nog versnellen en pik een 3 à 4 atleten op. Top!!   Heb alles gegeven dus ik moet tevreden zijn met de 8ste plaats M40.
        Nog mooier werd het toen ik deze week de mail van de         VDTL kreeg dat ik gekwalificeerd ben voor het ITU WK            2017 sprint triatlon te Rotterdam. 😊
“Train hard and always focus on the positive”
 
17.05.2016
 
BILZEN111
 
My race : 1km-100km-10km 3u38
We kunnen kort zijn. Dit was geen slechte wedstrijd maar het was zeker niet top. Zwemmen zat ik op mijn niveau. Fietsen 100km gemid. Snelheid 37.3km gemid. Hartslag 135? Dit was Ironman pace besef ik achteraf. 
Op de 10km loop 39min gemid hartslag 145? Ook veel te laag. Had toch iets meer mogen geven op de fiets en het lopen. De conditie zit super daar ligt het zeker niet aan. Hopelijk volgende  wedstrijden beter en wat meer zelfvertrouwen. 
 
5.04.2016
 
LTF DUATLON GEEL VAN TOPDAG NAAR FLOPDAG!!
 
 
 

Had tijdens de opwarming een zeer goed gevoel maar toen kwam de wedstrijd. Hier mijn gevoel na de wedstrijd.  

LTF Duatlon Geel 2016 ???? laatste keer dat ze me daar gezien hebben. Wat een klucht was me dat vandaag!!!! Nooit meegemaakt sinds ik competitie doe. Bij de start weet ik dat we na een km links moeten. Zie de eerste loper linksaf lopen maar wordt terug geroepen door de mtber van de organisatie die op kop rijdt. Ok ik volg de kopgroep rechtdoor. Achter mij loopt een deel links. Heel die wedstrijd wordt een dikke SOEP!!!! Ik heb veel respect voor alle vrijwilligers maar de helft wist van niks ( wisselzone, parcour, ... ) en dan zwijg ik nog over sommige seingevers op het loopparcour in het bos.Content over mijn wedstrijd en de conditie de eerste 5.2km deed ik 18min over, fietsen ging goed en de laatste loop van 2,5km kon ik nog versnellen.Snel vergeten en op naar het volgende. ???? Mercikes Bart en Elias voor de gezellige namiddag en foto's.       

 

18.03.2016 
 
STAGE TENERIFE EN 1/8 HERDEREN
 
 
Na een super maar zware week op Tenerife stond ik een week later aan de start in Herderen. Had goed gerust en voelde me goed. Bij de start van het zwemmen vertrek ik als derde achter clubgenoot Wim en Jérome Philippe. Ik voel dat ik over heb en op 300 meter versnel ik en zwem ik tweede. Laatste 50m begin ik mijn sprint en kom gelijk aan met Wim,  7:20 tevreden een goede tijd  voor mij.
Bij de opwarming van het fietsen voel ik direkt dat de fietsbenen nog op vakantie zijn. No panic!!  Om 15:09 zijn we weg! Ik sprint naar mijn fiets. Heb problemen om mijn helm te sluiten.  Eens op de fiets rij ik samen met Jérome Philippe. Ik kruip in zijn wiel volledig á bloc!! Net als we bij Wim aansluiten moet ik lossen. Tempo ligt te hoog.  Dan maar omgekeken en gewacht op Danek. Kan enkel in zijn wiel zitten meer zit er niet in vandaag. Kan niet door de muur.  Op 2 kilometer van T2 moet ik groepje Danek ook lossen en verlies zo 10sec.  Gelukkig doet Yitse nog wat kopwerk voor mij. Laatste onderdeel nog 5 kilometer lopen.  Zit snel in het juiste ritme. top!! Laatste 2 ronden loop ik samen met Yitse. Na 59 minuten loop ik als 3de Master40 over de finish.  Fietsen ging niet super maar de ganse wedstrijd alles gegeven tot aan de finish dus tevreden.  It ain't over till it's over!!! Op naar Geel. 
#CEPBelgië ultralight compression  #Rosiir 
 
 
 
14.02.2016
 
SEIZOEN 2016 GOED BEGONNEN
 
Louis Persoons Memorial  werd de eerste loopwedstrijd van het jaar.  46min 12.3km 3de
Van bij de start direkt het juiste gevoel. Eerste ronde  lopen Danek en ik nog in een groepje van vier. In de laatste ronde met nog 6km te gaan sta ik er alleen voor. Tempo en houding Dimi. Het gaat super!  Als ik over de finish loop hoor ik dat ik derde ben geworden. Toppie!  Kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden en hopelijk dan nog sneller. ????
 
 
Crossduatlon Zelem 1u19  3.4km-24km-3.4km  2de M39
Door voorzichtig te starten mis ik al direkt  de kopgroep. Rustig gebleven en dan maar alleen mijn eigen tempo gelopen.  Na 3.2km snel de mtb op en zoeken naar het juist tempo. Zit in een goed groepje van vier.  Na twee ronden van de vijf  begint het harder en harder te regenen. Vanaf ronde drie zijn we nog met twee. We verstaan mekaar goed en nemen telkens de kop op de lange rechte stukken. Ben er bijna zeker van dat de laatste ronde de snelste is. De singletracks worden superglad.  Bijna op mijn gezicht!  Focus, concentratie Dimi en op dat wiel. We rijden voluit naar T2. Snel de loopschoenen aan en weg voor 3.3km. Eerste ronde ging niet super. De laatste ronde kan ik eindelijk versnellen en begin ik atleten in te halen.  Redelijk choco, letterlijk en figuurlijk loop ik voldaan over de finish. Sterke dag heel tevreden.  Mercikes Bart en Elias en alle supporters die op post waren. Thx Top!!  
Op naar 1/8 Herderen.
 
 
 
19.10.2015 
 
3 weekends, 3 loopwedstrijden om een geslaagd seizoen positief af te sluiten.  Heel tevreden over de resultaten en de loopbenen. Nu 2 weken rust voor het nieuwe seizoen start. We onthouden de goeie dingen en we kennen de werkpunten.  
 
Bosloop Opglabbeek 9.7km  1ste
Dwars doorHasselt 5km  2de M40
3 kerkenloop Kortessem 5km 3de M35
 
20.09.2015
 
 
Laatste triatlon van het jaar  met clublid Danny. Om 6u in Hasselt vertrokken en om 7u30 waren we als eerste atleten in Damme. Samen zaten we in de laaste en 5de startwave. Achteraf toch wel een nadeel. 10u50 mogen we in het ijskoude water. Wow!!! Probeer Danny zolang mogelijk te volgen. Na 10min beginnen we al triatleten en schoolslagzwemmers van de vorige wave in te halen. Na 2.2km mogen we uit het water. Snel T2 in, te snel want ik loop mijne fiets voorbij. Ik hoor Danny nog roepen truitje aandoen. Nee, niks truitje ik wil zo snel mogelijk de fiets op. Er staat veel wind dit jaar, probeer toch wat overschot te houden, achteraf te veel. Danny niet, volle gas en zo haalt hij de 3de fietstijd.  Respect man!  Na 90km 2u34 snel de loopsloefkes aan zonder kousen. Kom op hé nu begint uw onderdeel hoor ik Patrick roepen.  Zit direkt in het juiste ritme. Steek constant atleten voorbij. Eerste 10km tempo 3:55  Tweede ronde gaat het nog altijd super. Looptijd 1u12, heel content. Volledig choco loop ik na 4u24 als 8st master40 over de finish. Danny 4u20  Mercikes Patrick, Anita en Len voor het supporten. Super!!   Na de wedstrijd gaan we we nog lekker eten in de VIP  THX CEPBelgië Philip, Len, Patrick, Anita en Tom Van de Keere (2de duatlon heel sterk ) het was gezellig. Moeten we meer doen. ;-)  Ik eindig het triatlonseizoen zonder blessures. :-) Dankzij   #triatlonteamlimburg #CEPBelgië beste compressiekleding en  #Rosiir tobetteryoursports Bedankt.
Tijd voor een winterplanning.
 
20.09.2015
 
I LOVE SPRINT TRIATHLONS
  
 
Om er terug in te komen na Maastricht gekozen voor 2 korte wedstrijden. Het was vooral kijken hoe het lichaam hersteld was van de Ironman. Achteraf heel tevreden met 2 podiumplaatsen en goed voor het zelfvertrouwen.
1/8 Viersel 2de M40   1/8 Balen 3de M40
 
 
4.08.2015
 
            IRONMAN MAASTRICHT   WE DID IT!!
 
Wat een mooie zware wedstrijd en goede organisatie. Top! Stond met zeer goede conditie aan de start.  Rond 5u30 aangekomen aan de Griend. Iets later zag ik Patrick en Anita die de ganse wedstrijd bij me bleven om te supporteren en mij te voorzien van alles wat ik nodig had. Fietste ok, transition bags nog is nagekeken. Ok! 7u10 vertrekken we in rolling start. Wat een prachtig zwemparcour.   Voel me goed, volg de tactiek van de coach.  3.8km Tijd 1u01 Op de fiets zit ik direkt in de juiste groep. Eerste deel is vlak en snel, de laatste 25km zijn technisch en zwaar. In de tweede ronde wordt er iets steviger gereden maar na 150km komen terug de Cauberg, Bemelerberg, ...  " komt precies geen einde aan" hoor ik iemand zeggen. Na 5u21 184km rijden we T2 binnen. Er schiet al direkt een kramp in mijn rechterhamstring.  De eerste ronde voel ik me niet echt goed. Ben blij als ik Patrick, Anita en Elien zie. Na km7 zie ik de vlaggen/aidpost van de club en Mario. Amai wat een sfeer en aanmoedigingen. Tweede ronde voel ik me iets beter. Dan de laatste ronde.  Stilaan krijg ik meer en meer krampen in de hamstrings. Kom op roepen Steve, Erik, Sonja, Chris, Rachid, .... Brecht loopt even me. Gaat het? Op zijn Dimi's zeg ik 'T'is zwaar. :-) Op km 35 stoppen, krampen, stretchen, ... Laatste keer aan de club aidpost. Kom op, kom op Dimi hoor ik langs alle kanten. Laatste peptalk van Mario. Zou iedereen willen bedanken maar kan nauwelijks nog praten. Op Km38 zeggen de benen dat het genoeg is. Op km 40 kom ik Anita de laatste keer tegen. "Kom op Dimike ik wandel even mee".Mijn benen zeggen stop ermee! Mijn verstand "ga door" zoals altijd. Erik loopt ook nog even mee. De laatste 5km waren dikke miserie maar we halen het. 10u27 15de M40  ondanks de moeilijke en voor mij persoonlijk de zwaarste marathon moet ik content zijn over de wedstrijd en vooral iedereen bedanken die aanwezig was. Onvergetelijk!!! this is triathlon, Fun, Friends and Adventure.   #triatlonteamlimburg  #CEPBelgië  #Rosiir This was a team effort!
 
 
23.06.2015
 
     TEST : Ocean Lava Stein
 
Na Bilzen werd Stein de tweede test voor IM Maastricht. Het zit al redelijk goed. Ben heel tevreden over mijn westrijd.  Geen krampen geen inzinking dankzij de juiste wedstrijdtactiek. Thx Mario en Ludo
De wedstrijd :
Vlotte zwemstart zat direkt in een goed ritme zonder te forceren. Na ronde 1 en de australian exit was het even zoeken naar de trappen. Bij het begin van de 2de ronde zwem ik achter een groep. Voor de laatste boei zwem ik op kop van de groep. Top!!! Kom uit het water met een goed gevoel alleen als ik aan mijn fiets kom voel ik me misselijk. 26ste na het zwemmen
Fietsen rustiger begonnen en ze vliegen me langs alle kanten voorbij. No panic, Stein is zwaar dus ik haal er nog wel in. In de 2de ronde breken de hemelsluizen open. Zeer gevaarlijk en vooral de afdaling van de Slingerberg. Ronde per ronde voel ik me beter en beter worden.  Laatste fietsronde is zelfs mijn snelste.  Na het fietsen 38ste.
Nu mijn onderdeel "lopen". Op dit lastige parcour extra dit jaar 4x 25 trappen aan de kerk. Voel me goed maar weet dat het nog zwaar gaat worden. Loop 3 ronden tempo en de laatste ronde komt Cédric Zenner me voorbij. Vanaf nu wordt het zwaar maar ik kan gelukkig blijven ( Merci Cédric for making me suffer ) volgen tot aan de finish en eindig zo als 33ste en 4de M40 in deze zware maar mooie wedstrijd. Organisatie en parcour waren top.
We zitten op schema zowel fysiek als mentaal zat het goed vandaag.  Nu nog 4 weken er hard tegenaan  en 2 weken taperen tot IM Maaaaaastriech
Thx Triatlon Team Limburg, CEPBelgië en Rosiir
 
 
        
25.05.2015
 
       Bilzen111 2015
    
Toch niet helemaal tevreden over mijn wedstrijdverloop. Het begon goed. Mij achter Danek gezet bij het begin van het zwemmen. Kon hem vlot volgen tot aan het keerpunt. Had overschot! Na het keerpunt hem kwijtgeraakt en vanaf toen mijn eigen tempo zonder te forceren. Kom iets achter Danek in T1. Ik Probeer nog voor hem te wisselen maar dat lukt niet. Eerste 2 fietsronden gaan goed, na het analyseren door mij en de coach toch te snel gereden. Derde ronde krampen bovenkant hamstrings en verval.  Na 100km blij dat ik van de fiets mocht. Bij het lopen zie ik direkt dat Danek en Jan ver voor zijn. Lopen is op karakter vandaag in de laatste ronde vind ik eindelijk die extra versnelling! Na 3u40 loop ik over de finish als 12de master.  Positief : CEP ultralight sleeves. Negatief : krampen hamstrings misschien deels te maken door mijn nieuw zadel? Volgende weken verder testen. Vanaf nu alles richting Ocean Lava Stein en IM Maastricht.
 
10.02.2015
 
 LPM 1/2 marathon Genk
 
Door de goede pistetrainingen van afgelopen maand was ik heel benieuwd wat het ging geven vandaag!
De wedstrijd :
Ik en Wim zetten ons op de eerste rij met nog enkele bekende gezichten. Van bij de start wordt er direkt stevig doorgetrokken. Tempo 3:30 Rustig!!! die vallen toch stil, roept Wim.  En hij had gelijk. Na 2km lopen we met een zestal vlot de eerste 8km.  Bij het ingaan van de tweede ronde zijn we plots nog met drie.  Ik, Wim en Peter Maris wisselen om beurt van kop om het tempo hoog te houden. Voel dan al dat Wim de sterkste is vandaag. Iets voor het ingaan van de laatste ronde moeten we een gaatje laten op Wim.  Daarna moet ik alles op alles zetten op het korte klimmetje om Peter Maris te volgen.  Afzien! Met nog 4km te gaan zien we Wim in de verte.  Peter Maris begint dan met enkele tempoversnellingen.  Drie, vier keer kan ik volgen maar dan is het op met nog 2km te gaan.  Vanaf dan is het op karakter tot aan de meet.  Tijd 1u20  9de algemeen 3de M35  Tevreden heb alles gegeven.  Heb vandaag een heel sterke Wim gezien. Amai respect!!! 
Nu een week rust en dan begint de voorbeiding van Maastricht.
 
 
1.10.2014
 
 Laatste wedstrijden seizoen 2014
 
     
              1/8 team Oupeye
 
Laatste wedstrijd van het seizoen. Mooi weer, veel clubgenoten en supporters. Super!!! Had er zoals altijd goesting in. Om 14u15 zijn we weg. Jelle zwemt als eerste, ik tweede gevolgd door Wim, Jan en Mario. Na 100 meter zit ik al direkt à bloc, geraak gewoon niet tot in de voeten van Jelle. Na 500m snel uit het water en de fiets op. Eerste 2 ronden is het afzien, hartslag zakt niet en neem de bochten slecht!!  Moet telkens e gaatje laten en dichtrijden. De laatste 2 ronden kan ik wat op adem komen. ( gemid. snelheid 40km/u ) Dan het laatste onderdeel nog, 5km lopen. Mario haakt af tijdens het lopen. Hij heeft om 12u ook al de 1/8 meegedaan en gewonnen. Respect coach!!! Voor Wim ligt het tempo te hoog ( koorts gehad gisteren ). Maakt niet uit "One team one fight"  Samen lopen we over de streep en worden zo 2de van 59 teams tijd 54 minuten.
 
                   1/2 Damme
 
 
5u opgestaan, 5u45 vertrokken en rond 7u30 aangekomen in een mistig Damme. Had enkele weken goed kunnen trainen dus het zelfvertrouwen was er. Rond 9u30 wandelen ik, Patrick, Anita en Jordy richting start. Ik vertrek als eerste, daarna Patrick, Jordy en Jonathan. Zwemmen gaat goed zit in een groepje tot ik halfweg moet lossen. Niet erg, ben alles blijven geven! Uit het water snel wisselen en de fiets op. T'is nog altijd mistig en de wegen zijn nat. Na een paar kilometers komt er ene me voorbij gevlogen. Dat is de man die ik moet volgen. Eerst 2 ronden moet ik me bij momenten serieus pijn doen om te volgen ( op reglementaire afstand ) ronde 3 en 4 gaat vlot. Na 2u34 95km  gemid. snelheid 37km/u kom ik redelijk fris T2 binnen. Schoenen aan, visor op en weg. Begin vol te lopen. We zien wel waar we uitkomen!! Lopen gaat super, na 4km loopt  Dennis Devriendt me voorbij ( was aan zijn 2de ronde bezig en won bij de triatleten ) liep toen aan 3:55/km.  Na de 1st ronde gaat het nog altijd goed, blijf me pushen tempo tempo come on Dimi!!!! Daarna stak er mij niemand meer voorbij tijdens de 18km.  Loop ook nog de 1ste vrouw voorbij die 10min voor me gestart was. Mijn looptijd 1u12 tempo 4:00/km.   Na 4u24 loop ik als 34st triatleet en als 5de master over de streep. Eerst teleurgesteld later na het bekijken van de uitslag content. Podium zat er gewoon niet in, fietsen was vandaag niet goed genoeg.  Patrick 3de M50 4u38 Jordy 4u56 Jonathan 4u34
 
 
31.08.2014
 
       2 sprints 2x podium
 
         1/8 Eupen 1u14  2de H40
 
Het begon met een half uur in de auto zitten. Regen/onweer!!! Wim, Kurt en ik dan toch maar vertrokken om onze wedstrijddocumenten te gaan halen. Wedstrijd was toen al met een half uur vertraagd. Gelukkig geen regen bij de start van de wedstrijd. Plan was Wim bij het zwemmen zolang mogelijk te volgen wat totaal niet lukte. Fietsen voelde niet echt goed aan, daarbij vloog mijn ketting ook nog is af op kilometer 12 onder mijn chaincatcher. No panic no stress, stoppen ketting opleggen en door. Eens in T2 aangekomen was ik blij dat ik van de fiets mocht. Yep nu mijn onderdeel "lopen" dacht ik. Eerste 4km waren de hel voor mij. Daarna iets beter in mijn ritme, gevoel nog altijd niet super. Was heel blij toen ik de finish zag en hoorde dat ik 2de master was achter Mario. Sterke wedstrijd van Wim, Joany 2de D24, Kurt 81ste. 
 
 
    1/8 Viersel 1u01 1st H40
 
Met een goed gevoel opgestaan en 200% goesting om te knallen vandaag. Iets voor de middag vertrokken ik, Joany, Kurt en Guy richting Viersel. Eens aangekomen direkt de fiets op en samen een toerke gereden om te zien hoe de wind stond. Het viel nog mee!  De wedstrijd :  Omdat iedereen links in het water lag, toch maar besloten om in het midden te starten. Vol begonnen en direkt uit de massa. Voelde direkt dat het goed zat. Eens uit het water, ging de wissel vlot (onder de minuut). De eerste fietskilometers gingen niet super.  Na 5 kilometer voel ik eindelijk power in de benen. Op kilometer 13 komt Guy me voorbij.  Het begint te onweren en we zitten juist op het bochtige deel van het parcour, heel gevaarlijk. Kan goed volgen en rijden samen in gietende regen tot T2. Ik loop voor Guy de wissel uit. Had me voorgenomen om niet vol te starten. Na het keerpunt (2km) loopt Guy me voorbij, 500m kan ik volgen, daarna moet ik lossen. Hij is gewoon sterker vandaag. Ik zie hem lopen op 30 meter maar geraak er niet meer bij. Ben blij als ik als 8ste over de finish loop. Alles gegeven! Guy was super vandaag 6de totaal, Joany 3de totaal en 1st D24, Kurt heel tevreden 38ste.  Nog mooier dan 1st H40 was de super namiddag samen met Joany, Kurt en Guy.
Volgend jaar zeker opnieuw van de partij.
 
 
16.06.2014
 
Zware editie  Schlosstriatlon!
 
3.8km 191km 42km
10u23  15de   3de MK40
uitslag
My race :
De ganse week mooi weer in Moritzburg behalve op wedstrijddag. Bewolkt, onweersachtig, veel wind en 16 graden. Shit!!!!
Gelukkig begon de dag droog. Klokslag 7u gaat het kanon af. Eerste 100m snel en daarna direkt mijn ritme gevonden. Tijdens de eerste ronde zie ik een vijftal meter voor me een groepje.  Geraak er pas in de tweede ronde bij. Na 1u02 kom ik met een goed gevoel uit het water. Twee jaar geleden zwom ik hier 1u06. Dus heel content.
Snel proberen wisselen en weg. Het fietsparcour begon dit jaar met een nieuwe aanloopstrook van 9km, daarin al direkt 2 korte klimmen van 8%.  De eerste 2 ronden is het vechten tegen de wind en regen bij momenten.  In de derde en vierde rij ik achter iemand ( reglementair ) voel me goed,  gas open bergaf bergop let ik op mijn wattage. Het vernieuwde parcour is nog zwaarder geworden. Na 191km 5u46 en alles gegeven (1st fietstijd 5u19 da zegt genoeg) in regen en wind mag ik eindelijk van mijne vélo. De benen deden pijn maar de goesting was er om nog ne goeie marathon te lopen. 
Begin de marathon op gevoel, bergop benen sparen, bergaf laten rollen. Bewust kijk ik op km 21 op mijn klok 1u44. Super, dit is het tempo wat ik moet volhouden. Na de vierde ronde ( 2 jaar geleden begon hier de hel ) voel ik me nog altijd goed. Ken blijft mij aanmoedigen en voorzien van cola. Bij het ingaan van de laatste ronde zie ik dat ik 5min/km moet lopen om onder de 3u30 te gaan. Bij het zien van het kasteel nog 2km te gaan zet ik alles op alles. km41 4:39 km42 4:38  marathon 3u29 yesss Na 10u23 loop ik heel tevreden over de finish. Shit dit was een zware wedstrijd. Dit is zonder twijfel mijn beste prestatie op de volledige. 
Ne dikke MERCI Mario, mijn vrouwke, Endurance Team Limburg, Rosiir,  iedereen die mij geholpen heeft of ik nu ziek, gekwetst, in pan stond met mijne vélo, samen te trainen, al die smskes/telefoontjes voor en na de wedstrijd,...
Ken het beest van Tienen mijn soigneur/mental coach voor 4 dagen. Die om 4u samen met mij opstond en de ganse westrijd in weer en wind is blijven staan, enfin 26km gewandeld totaal.  Ge zijt klaar voor Stein!!!
 
Ik zal het nooit vergeten.
Nu twee weken rust. Welcome mid-season break!
Succes aan al de mannen in Klagenfurt.
Positive energy = Positive Results
 
 
19.05.2014
 
                           Bilzen111  2014
        
uitslag
 
Mijn wedstrijd :
Afgezakt naar Bilzen voor mijn eerste wedstrijd in de H40 en de goesting was is er om der een "serieuze lap" op te geven! Had vanaf woensdag al een goed gevoel.
Met een hele bende Etlers stonden we gereed om te vlammen. Super sfeer! Eens het startsignaal gegeven probeer ik vol te starten.  Na 100m wordt ik onder geduwd met gevolg mijne zwembril af. Bovenkomen bril op en verder. Kom eigenlijk pas goed in mijn ritme als we er zijn. 
In Moritzburg gaan we ons toch beter opwarmen.
Eens in de wissel zo snel de fiets nemen en weg. Fietsen gaat super kom snel bij Patrick en rijden de 100km samen in een kleine groep.  Pechvogel van de dag Danek, na 2km een kaart en in de tweede ronde plat. Nog nooit ne fiets gezien waar zoveel schuim op hing. ;-)  In de laatste ronde passeren we Jan nog en rijden zo samen tot T2.
Jan loopt juist voor mij de wissel uit. Snel, op karakter is het volgen en heb een lichte kramp in mijn linkerhamstring. Dacht even dat het gedaan was. Waarschijnlijk een gevolg van veel te weinig te drinken. ( 1drinkbus op 100km, beginnersfout ) Eerste passage voorbij de sporthal passeer ik Jan, probeer het tempo zo hoog mogelijk te houden. Na de eerste ronde zie ik dat ik stilaan dichter bij Dave Vanhove kom, Patrick roept mij vooruit. Bij het ingaan van de laatste ronde is het nog een 20 meter. Rustig blijven, denken aan tempo en houding. "It's hot, it's hard so what" denk ik en zo passeer ik hem op een kilometer voor de streep. Gans "murf" / "konijn" loop ik over de finish Tijd 3u42  4de H40  24ste totaal  12de looptijd en daar zijn wel heel content mee.
Patrick Erckens wordt 2de in de H50 supersterke wedstrijd. Respect!
Mercikes aan iedereen voor de positieve reacties. Vanaf nu is het nog 2 weken hard trainen en 2 weken taperen tot Moritzburg.
Go go go adventure is out there...
 
 
15.03.2014
           
           Some of my favorite quotes
                      
 
1  Work hard, stay positive, and  surround yourself with great people.
2  In a race it's more common to crack mentally before cracking physically.
3 The mind is everything; what you think you become.
4  Stay in the moment, keep a calm head, trust in yourself, never ever give up.
5 Your mind will quit 100 times before your body ever does!!!
  Feel the pain and do it anyway! 
 
 
                            
18.02.2014
         
            1/2 marathon Genk
             
Dank aan Helen voor de foto's 
Tijd 1u20  7de      uitslag
Met veel goesting afgezakt naar Genk. Voor de start toch wat zenuwen en was precies niet de enigste van de PRO-leden.
Voor mij de eerste test van het seizoen. De bedoeling was zolang mogelijk Wim en Mario te volgen. Eerst ronde ging goed, tweede ronde toch een paar keer dood gegaan!  Bij het ingaan van de derde ronde moest ik alles geven op dat korte stuk bergop om Mario te kunnen volgen. Afzien!! Iets voor ons liep nummer zes in de wedstrijd. Ik voelde dat ik nog iets over had. Toen Mario zei Gaaaaan de gas volledig opengedraaid en tot mijn verbazing liep ik het gat zo dicht. Laatste km's zij aan zij gelopen, nog gesprint voor plaats zes maar de beentjes waren op.  Heel tevreden en moe over de finish.
De rustweek mag beginnen. Mercikes coach :-)
 
 
 
26.12.2013
                          Beste wensen voor 2014
?
Nog enkele dagen en het jaar 2013 zit er op.  De voorbereiding van het nieuwe seizoen is al enkele maanden bezig en het zit niet slecht met de conditie. Alleen de linkerknie blijft moeilijk doen.
Nieuw voor 2014 is dat ik lid ben van het Endurance Pro Team  onderleiding van Mario Appermans.
Het seizoen start in februari met de Louis Persoons Memorial  21km loopwedstrijd als voorbereiding op de Schlosstriatlon van Moritzburg ( A-race).
Let 2014 begin!
 
 
26.09.2013
              Bilzen111  einde TRI-seizoen
 
Op de eerste plaats wil ik iedereen bedanken die meegeholpen heeft aan deze mooie wedstrijd. Super!
 
Start werd gegeven iets na 13u maar lag nog niet klaar.  Juist voor de 1ste boei verlies ik mijne Garmin. :-(  Na het keerpunt kant ik nog e tandje bijsteken en kom ik na 17min uit het water.
Eens aan de fiets zie ik Michel sukkelen met zijn sokken. Ben iets voor hem weg en hoor Anita  "kom op  Dimi "roepen maar dan schiet ik uit mijn linkerpedaal. Kan een valpartij  juist vermijden. Eens op de fiets voel ik direkt dat het goed zit. Had me al weken voorgenomen dat ik vol ga vertrekken en zolang mogelijk alles geven.  Na enkele ronden komen Danek en Guy bij me en zijn we met een zestal die eerlijk willen rijden, de rest blijft in het wiel zitten.
Guy is duidelijk de sterkste van de groep maar met mannen die constant draften wordt het moeilijk om weg te rijden. Na 92km 2:21 rijden we T2 binnen.
Benen voelden slecht aan de eerste loopmeters.  Eerste ronde loopt Guy iets voor me.  In de tweede ronde stopt Guy even. Vanaf dan is het gas open en niet meer omkijken. Afzien!  Gelukkig staan mijn ouders en veel ETLrs langs het parcour. Thx for the support!  Na 3:22:52   hoor ik Hans Cleemput zeggen "sterke prestatie van thuisatleet Dimitri Gelders" 
Alles gegeven dus heel content over mijn wedstrijd. hier de uitslag
Nu  triatlon Oupeye spijtig genoeg volzet is stopt in Bilzen het triatlonseizoen. Off-season can begin!
 
 
18.09.2013
             Brouwerijloop Alken 
 
 
Na twee goeie/zware trainingsweken wou ik de loopbenen is testen op de brouwerijloop in Alken.
En het zit goed!
10.2km  tijd 37:22   http://connect.garmin.com/activity/376502159
Mijn tijd op de 10km is aangescherpt 36:37
We gaan alles geven zondag. No shortcuts, no half-ass efforts. No excuses, 110% all the time.
 
 
26.08.2013
                   1/8 Eupen     
 
Tweede seizoenshelft staat altijd in het teken van nog meer fun en vooral meer family time!
Waar het vorig jaar nog slecht ging in Eupen dit jaar toch tevreden. 
Zwemmen alles gegeven.  Wim zie ik nog juist vertrekken in T1.
Fietsen niet slecht maar ook niet super.
Lopen begin ik in een vlot tempo. Na 5km loopt Guy me voorbij! Op karakter volg ik. Ik probeer hem nog voorbij te sprinten voor de meet 'ma da ging nie' zat al op mijne limiet. :-) 
Alles gegeven dus moe en voldaan naar huis.
 
 
 
                    
          1/8 Viersel
 
Vorig jaar 17de in Viersel dus moest het dit jaar beter!
Zwemmen zonder wetsuit. Eerste 100m gas open, toch slaag gekregen. Na 200m zie ik Pieter naast me. Ik zwem in zijn voeten tot we eruit mogen. Sorry Pieter ging goed. ;-) Kom als 25ste uit het water.
Snel wisselen, de fiets op en gas open. Na de eerste kleine ronde hoor ik iemand zeggen 'goe joenge 16de'
Kom T2 binnen als 14de.
Tijdens het lopen ook direkt de gas open. Eerste ronde gaat super, tweede ronde  begint alles pijn te doen.
De nafbak moest en was leeg toen ik als 11de over de finish liep.
Super tevreden over de conditie en wedstrijd.  Op naar Bilzen111
 
  
     Thx Aislinn-Daan
                 
29.06.2013 
               "Ironman Nice 2013 my story"
 
           
Tijd 10u47
Wedstrijdverslag klik hier
                                      
27.05.2013
 
?         The Countdown Has Begun 
           
 
Nog 4 weken en t'is weer zover.  Ironman Nice!
Toch nog even terugblikken op de Schlosstriatlon van Moritzburg.  Waar alles goed ging tot km 28 in het lopen.
Hopelijk dit jaar sterker en minder verval in de 2de helft van de marathon. We shall see!!!
 
Zwemmen 1u06     980Kcal
Fietsen      5u32     7300Kcal
Lopen        3u34     3660Kcal     600 hoogtemeters  Kijk nu al uit naar een vlakke marathon.
 
Tijd  10u19 
Dit zal heel moeilijk worden om te evenaren.
 
 
16.05.2013
                   Argon E-112 pimped by 
                                   www.rotor-shop.nl
               Bedankt Erik voor de super prijs en service.
 
 
21.04.2013
             Fietsweekend  ETL
Meer foto's klik hier   mercikes Mario
 
Dag1 128km  4u31   28.5km/u 
http://connect.garmin.com/activity/300440620
Zware rit richting  "3 landenpunt" met veel volk vertrokken en met negen aangekomen.
Veel wind en 5x plat, het was afzien en voor sommigen was het  stillekes doodgaan. ;-)
 
Dag2 136km 4u09   32.9km/u 
http://connect.garmin.com/activity/300986423
Vlakke rit,  ging goed iedereen kon volgen. :-)
Na het fietsen nog een kort koppelke gedaan op wedstrijd tempo,  goed gevoel.
4.3km  18min  2 ronden parcour Herderen
http://connect.garmin.com/activity/301008893
Conditie is beter dan ik dacht, alleen de pols blijft moeilijk doen.
Zaterdag na de rit last, zondag met brace gereden en geen last.
Volgende week wordt een rustweek en dan volle bak richting Nice!
 
 
5.04.2013
Quality Suites Excellior in Nice
Hier zullen we verblijven van 19 juni tot 24 juni.
"Looking forward"
 
     
 
 
10.03.2013
Seizoensopener 1/8 Herderen.
Dit jaar met veel plezier gaan helpen en supporteren. Door een peesontsteking werd het een DNS.  Next year i'll be back!
 
     
 
 
  23.02.2013
                    Duathlon Bolderberg   DNF    
      
Dank aan Helen voor de mooie foto's. Klik hier
Lopen
Het begon allemaal goed, zat direkt in een goed tempo.
http://connect.garmin.com/activity/276765626
Fietsen
Na 11.5km platte band, godver...  Erik wou me zijne fiets nog geven,  maar de goesting was op . Toch bedankt Erik.
Volgend jaar hopelijk meer geluk.
S'avonds voelt mijne pols nog altijd niet super. Morgen naar de dokter.
1/8Herderen wordt twijfelachtig.
 
 
20.02.2013
 Wedstrijdseizoen start dit weekend in Bolderberg?
Tenminste als mijne pols beter is.  Sinds maandag last en vandaag ( woensdag ) nog altijd gezwollen en moeilijk te bewegen. Shit!
 
         
 
 
19.01.2013
               Ironman NIce 2013 edition SOLD OUT !
 
 
 
Congratulations! You are one of the athletes who will have the chance to take part in our 9th edition on the 23rd June 2013. It is a new record for the IRONMAN Nice with a closing of the registration at mid January.

We are looking forward to welcome you on our race and we wish you good training sessions!
See you on 23rd June 2013
 
Met 2 ETL'ers zullen we er aan de start staan, ik en Erik Thijs zullen er het beste van onszelf geven den 23ste.
 
Can't wait til race day! :-)
 
 
13.01.2013
                         Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen!
 
Overzicht eerste seizoenshelft:  
 
februari       Mtb duatlon Bolderberg
maart           1/8 Herderen
                      Grand Raid teams Nisramont
                      samen met Chris Gijbels.
juni               Ironman Nice   
 
 
 
31.12.2012
 
Jaartotalen 2012
 
Totaal 458 uren
Gezwommen 281 km 131 sessies
Gefietst 7200 km 158 sessies
Gelopen 1355 km 137 sessies
Dit jaar meer gezwommen en gelopen, wel minder op de fiets gezeten door de geboorte van Alessia. 
Als je deze totalen ziet zie je dat je voor een volledige triatlon voldoende en vooral regelmatig moet trainen maar haalbaar is voor vele mensen.
  
 
16.12.2012
               Rugpijn?
Elk jaar is er wel iets in het lichaam dat moeilijk doet.  Dit jaar spijtig genoeg mijne rug.  Na 2x gekraakt te zijn en kine voelt hij eindelijk terug los aan.  Diagnose sportdokter Debruyne : buikspieren versterken. 
Er wordt aan gewerkt. :-)
 
 
15.12.2012
                     Patrick Erkens new bike / vliegmachien
 
Trek Speed Concept 7, met Rotor crank en Kuiper FCC85 wielen. Ziet er super uit. 
 
 
27.10.2012                                                          
Seizoen 2012 zit er al even op.  Kan terug kijken op een geslaagd seizoen waar we weer iets sneller en sterker geworden zijn. 
Beste wedstrijden  in 2012 waren Schlosstriatlon Moritzburg en 1/8 Viersel.   Slechtste wedstrijd 1/8 Eupen. 
Rustmaand oktober zit er op.  Tijd om terug in gang te schieten.
 
 .
20.10.2012
Wie gaat er volgend jaar mee naar ...
 
 
          
                 http://ironmannice.com
 
Zojuist ingeschreven. :-)  Zondag 23 juni 2013 vanaf 6u30 wordt het weer genieten en afzien.  Het zal mijn 3de volledige triatlon worden.
Nog een weekske relaxen en dan start seizoen 2013.
 
 
30.09.2012
Team triatlon Oupeye  100% fun.
http://www.tcbm.be
Endurance Team Limburg was er, 3 teams, coach en supporters. Beter kon het triatlonseizoen niet afgesloten worden.
Klik hier voor meer foto's   
klik hier voor het filmpje
 
ETL1    Tim, Wim,  Erik en Thomas                                 2de     54:35
ETL3    Roel, Olivier, Jasper, Pieter en ikke                  11de   59:23
ETL2    Kurt, Joany, Ine, Elke, Kurt                                36ste 1u08
Uitslag klik hier
 
 
2.09.2012
1/8 Balen                                                                                                                                                                                                       
Tijd  1u11.55    25ste  
 
Wim   23ste  1:11.27 
Theo  55ste 1:18.58 
Kurt    64ste 1:19.32
Ine      102     D24  3de    1:25.22
 
25.08.2012
1/8 Viersel. Veel rood / zwart aan de start, altijd leuk.  Zeer tevreden over mijn wedstrijd vandaag.  Vanaf het begin een goed gevoel. 
Tijd 1:00.36  17de
 
Mario  5de  56:26
Jens   7de   56:55
Tim     9de    58:04
Wim    18de  1:01.15
Theo   69ste  1:11.13
Ine       86ste   1:13.25
 
Mercikes aan alle ETL-supporters.
 
6.08.2012
1/8 Eupen.  Fun,family and friends.    Tijd 1:21:10    45ste
Mario 6de   1:12:28
Jens 13de  1:15.41
Wim 24ste   1:18.06
Wilfried DSQ   :-ç
Uitslag klik hier
 
 
27.07.2012
" The Coming Man " Cedric Smets    IM 70.3 Antwerp
 
Nog maar zijn 2de deelname aan de 70.3 Antwerp en al direkt een zeer sterke tijd.
 
 
Total 4u29.07       94th place overall
Knap zunne, iemand om in de gaten te houden
Ik noem hem ArgonCed. ;-)  
wedstrijdverslag 3coach
twitter  Cedric Smets @Ced_Belgium
 
 26.07.2012
Vakantie Vieste/Italië
Totaal 145 km - 2678 hoogtemeters, prachtig fietsen langs de zee en door de natuur. Temperatuur elke dag boven de 35 graden en gene meter vlak.  Afffffffffffzien  :-)
 
 
 
11.06.2012
Schlosstriatlon Moritzburg- Mission completed
 
Tijd  10u19  plaats 17de
Wedstrijdverslag klik hier
Uitslag klik hier
 
 28.05.2012
Getest en ...
 
goedgekeurd
De wingspan van Rudy project is een zeer lichte helm echt een aanrader. Na een een rit van 160km zit hij nog altijd perfect. Super
 
21.05.2012
Na een jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik verlost ben van een peesontsteking aan de aanhechting van de hamstring achter in de rechterknie. :-)
En dit door mijn looptechniek aan te passen, stabilisatieoefeningen en mijn proprioceptieve zooltjes van Aost.
 
13.05.2012
Der CountDown läuft
Nog 4 weken en dan valt het startschot van de 11de Schloss-triatlon Moritzburg. In totaal staan er meer dan 1500 triatleten aan de start uit 20 verschillende landen in vier verschillende afstanden.
Nog 3 weken alles op alles zetten en we zijn er klaar voor.
 
25.03.2012
Vijverrun Bolderberg 33km
http://connect.garmin.com/activity/161327436
 
26.02.2012
Midwinterjogging Kiewit 5.3km
http://connect.garmin.com/activity/152893116
 
5.02.2012
Schlosstriatlon Moritzburg na 4 weken al volzet.
Er wordt gezwommen rond dit kasteel. 3.8km 2,5 ronden
 
 
1.01.2012
Jaartotalen 2011
 
Totaal 516 uren
Gezwommen 268 km 118 sessies
Gefietst 8325 km 176 sessies
Gelopen 1347 km 127 sessies
In vergelijking met vorig jaar 27km meer gezwommen.
Zat ik 1662 km langer op de fiets en werd er 86km
minder gelopen door een peesontsteking in de knie/hamstring.
   
15.11.2011
 Zaterdag 3.12.2011 Lactaattestlopen ETL.
 
26.06.2011
3.8km zwemmen 180km fietsen 42km lopen. Yes i did it.
Wedstrijdverslag Neerpelt226 Klik hier
 
16.07.2011
 Mario Aerts classic 126km samen met Steve.
Gemid. snelheid 31km/u
http://connect.garmin.com/activity/99467537
 
16.06.2011
Rit van 160km samen met de Ken. 5u43
http://connect.garmin.com/activity/92764512
Daarna nog een koppeltraining lopen van 5km. 25min
http://connect.garmin.com/activity/92764517
 
11.06.2011
Ronde van Zuid-Limburg
Samen met de Ken, super. 153.7 km Gemid. snelheid 29.5km/u
http://connect.garmin.com/activity/91553492
Daarna nog een 5km samen gelopen/koppeltraining.
 
22.05.2011
Lactaattest lopen te Belsele 25.05.2011
 
23.04.2011
Trainingsdag KTT
127km 3u39 Gemid. snelheid 34.8km/u nie slecht. :-)
http://connect.garmin.com/activity/80955464
 
7.03.2011
Dinsdag 22.03.2011 fietsmeting MeetCentrum Bullen.
 
19.01.2011
Zaterdag 12.02.2011 lactaattest lopen te Zele.
 
31.12.2010
Jaartotalen 2010
 
Totaal 464 uren
Gezwommen 241 km 114 sessies
Gefietst 6663 km 160 sessies
Gelopen 1433 km 136 sessies
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klik hier om naar de Webbuilder te gaan. Daar kun je deze pagina wijzigen of een nieuwe pagina toevoegen.

Wil je liever eerst de lay-out wijzigen?
Klik dan hier en verander deze ballonnen lay-out in een andere lay-out.

Vergeet niet dat op de
help pagina veel tips en trics staan om een mooie website te maken.

Veel plezier met je website!


Met vriendelijke groeten,

Kees van Dijk